Kosten

De inschakeling van een letselschade advocaat kost u in de meeste gevallen helemaal niets.
De wet schrijft namelijk voor dat ook de kosten van de letselschade advocaat voor rekening komen van de aansprakelijke partij.
En als nog niet duidelijk is of de aansprakelijkheid vaststaat, is er eventueel nog de mogelijkheid van gefinancierde rechtsbijstand, zie www.rvr.org.
Het eerste orïenterend gesprek met de letselschade advocaat is altijd gratis. In dat gesprek zult u natuurlijk duidelijk geïnformeerd worden over het kostenaspect.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

U wilt optimaal worden bijgestaan, dat is logisch. Met de inschakeling van onze letselschade advocaten kunt u daarvan uitgaan.

Immers, onze letselschade advocaten:

  • hebben met succes een gespecialiseerde opleiding afgerond (Grotius Opleiding Personenschade).
  • zijn verplicht jaarlijks bijscholing op het gebied van letselschade te volgen.
  • kunnen -omdat zij advocaat zijn- als het nodig is een vuist maken en naar de rechter stappen om uw gelijk te halen.
  • zijn lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en moeten zich aan de geldende beroepsregels houden. Dit houdt in dat ze zich moeten houden aan de Advocatenwet en de eisen die de Orde aan hen stelt.

Kortom, met een letselschade advocaat bent u verzekerd van de beste rechtsbijstand !

No cure no pay, ja of nee?

Met no cure no pay wordt meestal bedoeld de afspraak, waarbij de cliënt de belangenbehartiger niet op basis van een uurtarief betaalt, maar waarbij hij na afsluiting van de zaak een percentage van zijn totale schade afdraagt aan zijn belangenbehartiger.
Waarom zou u echter een percentage van uw schade afstaan als de aansprakelijkheid vaststaat en daamee -dus- vaststaat dat de kosten vergoed worden? U doet zich dan te kort.
Helaas zijn er in Nederland nog steeds schadebureaus die misbruik maken van de onwetendheid van een letselschadeslachtoffer en volkomen onterecht ‘no cure no pay’- contracten aanbieden.
Niet voor niets is er de afgelopen jaren in de media veel aandacht geweest voor deze misstanden (o.a. Tros Radar, Zembla etc).