Bedrijfsongevallen


Letselschade door arbeidsongeval

Bent u gewond geraakt door een arbeidsongeval? Dan kunnen de gevolgen groot zijn. Lichamelijk, geestelijk maar ook financieel. De kans bestaat dat u uw schade kunt verhalen op (de verzekeraar van) uw werkgever of opdrachtgever. Want wist u dat er ook als zzp’er of vrijwilliger mogelijkheden zijn om letselschade te verhalen? Ace Letselschade Advocaten staat u bij met raad én daad.

Voorbeelden letselschade bedrijfsongeval

Er zijn talloze voorbeelden van letselschade door een bedrijfsongeval. Bijvoorbeeld een werknemer die gewond raakt tijdens het werken met gevaarlijke machines. Of een schilder die van een steiger valt. Andere voorbeelden zijn heftruckongevallen, aanrijdingen in logistieke centra, uitglijden en struikelen, maar ook agressie en geweld door cliënten in zorginstellingen.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval

Uw werkgever is wettelijk verplicht om alle maatregelen te nemen die ‘redelijkerwijs van hem verlangd kunnen worden’ om te voorkomen dat u schade ondervindt tijdens uw werk. Dit wordt ook wel de zorgplicht genoemd. Wanneer de werknemer zijn of haar werkgever aansprakelijk stelt, is het aan de werkgever om aan te tonen dat deze aan de zorgplicht heeft voldaan. Heeft de werkgever geen bewijs? Dan is hij meestal aansprakelijk voor het bedrijfsongeval. Als uw werkgever aansprakelijk is moet hij u volledig schadeloos te stellen.

Advocaat arbeidsongeval

Voor het verkrijgen van schadevergoeding na een arbeidsongeval is specialistische kennis nodig. De gespecialiseerde letselschadeadvocaten van Ace Letselschade Advocaten hebben deze kennis in huis. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.