Medische fouten


Medische fout en letselschade

Regelmatig lopen mensen letselschade op door medische fouten. Met grote gevolgen voor hun gezondheid. Soms overlijden patiënten zelfs door een medische fout. Als u schade heeft geleden als gevolg van mogelijk medisch verwijtbaar handelen kan Ace Letselschade Advocaten u hierbij terzijde staan.

Voorbeelden van medische fouten

Enkele voorbeelden van medische fouten waarbij Ace Letselschade Advocaten de arts of het ziekenhuis aansprakelijk kan stellen:

 • Verkeerd uitgevoerde ingreep
  Is er een fout gemaakt tijdens een operatie of medische behandeling? Dan kan de behandelaar of het ziekenhuis aansprakelijk worden gesteld.
 • Onvoldoende informatie
  De arts gaf u onvoldoende of onvolledige informatie over het belang, de risico’s of alternatieven van de ingreep. Had u deze informatie wel ontvangen, dan had u de ingreep niet laten uitvoeren.
 • Onjuiste diagnose
  Een verkeerde diagnose kan ingrijpende psychische en lichamelijke gevolgen hebben voor een patiënt. In sommige gevallen leidt het stellen van een onjuiste diagnose tot aansprakelijkheid van de behandelaar of het ziekenhuis.
 • Fouten tijdens de nazorg
  Soms laat de nazorg van een medische behandeling te wensen over. Er kan verkeerde medicatie worden gegeven of de benodigde medicatie wordt niet toegekend. Het letsel dat hierdoor ontstaat, kan in sommige gevallen worden verhaald op de verzekeraar van de behandelaar.

Schadevergoeding na een medische fout

Niet iedere medische fout is direct verwijtbaar. Alleen wanneer te bewijzen is dat de arts nalatig was, kan er een claim worden ingediend om uw letselschade te vergoeden. Schadevergoeding als gevolg van medische letselschade claimen? Ace Letselschade Advocaten kan u hierbij bijstaan. Vaak schakelt het advocatenkantoor daarbij de hulp van derden in. Zo kan een medisch deskundige zich buigen over de zaak. De deskundige beoordeelt of de behandelaar of het ziekenhuis aansprakelijk kan worden gesteld. Meer weten? Neem contact op.