Sportongevallen


Letselschade sport- of spelsituatie

Bij het beoefenen van een sport bestaat er altijd een kans dat u letselschade oploopt, omdat de betreffende sport bepaalde risico’s met zich meebrengt. Soms is een medesporter of sportorganisatie aansprakelijk voor de schade die daarbij ontstaat.

Onveilige omstandigheden of opzet?

Als u slachtoffer van een sportongeval bent en daarbij letselschade opliep waarvoor een ander verantwoordelijk was kan Ace Letselschade Advocaten u bijstaan. Iedere sport- of spelsituatie moet goed worden bekeken. Bijvoorbeeld of het gedrag van de veroorzaker van het letsel tegen de geest van het spel indruiste en als onsportief kan worden aangemerkt. Maar ook of er onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen waardoor u het letsel opliep.

Voorbeelden van sport- en spelsituaties waarin mogelijk iemand aansprakelijk is voor uw letselschade:

  • Tijdens een voetbalwedstrijd fluit de scheidsrechter voor een overtreding. Een tegenstander maakt een sliding, terwijl de wedstrijd juist stil ligt. Door deze sliding wordt u onverwacht onderuitgehaald en breekt u uw been.
  • Bij het midgetgolfen slaat een deelnemer in uw groep de bal veel te hard. Hij raakt daarbij met de golfstok uw oogkas, waardoor u oogletsel oploopt.
  • In strijd met de regels die er gelden bij judo, wordt u veel te hardhandig en roekeloos op de grond geworpen. Hierdoor loopt u nekletsel op.

Letselschadeadvocaat sportongevallen

Aansprakelijkheid voor ongevallen die plaatsvinden tijdens het sporten is niet altijd eenvoudig vast te stellen. Het is belangrijk dat feiten worden achterhaald bij letselschade die is ontstaan in een sport- en spelsituatie. Ace Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in letselschade en aansprakelijkheidsrecht en heeft ruime ervaring hierin. Laat u vrijblijvend over uw zaak adviseren.