Advocaat

Blogs


Dian Dijkstra

Al vroeg tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in het aansprakelijkheidsrecht. Als iemand schade lijdt waarvoor een ander aansprakelijk is, dan speelt er naast het juridische aspect ook een menselijk aspect. En met name die combinatie spreekt mij erg aan bij de behandeling van letselschadezaken. Ik neem graag de zorgen van de cliënt weg zodat hij/zij zich zoveel mogelijk op het herstel kan richten. Daarnaast streef ik ernaar om met zowel de cliënt als de aansprakelijke verzekeraar de zaak in goed overleg op te lossen, waarbij heldere communicatie tussen alle betrokken partijen erg belangrijk is.

Wouter van der Meulen

Een ongeval heeft doorgaans een forse impact op alle facetten van het leven. Dat vraagt niet alleen om een juridische, maar ook om een menselijke benadering van een letselschadezaak. Daarbij vind ik betrokkenheid en transparantie van groot belang. Door de zaak uit handen te nemen van het slachtoffer, kan deze zich volledig richten op het herstel. Met mijn rechtvaardigheidsgevoel, doorzettingsvermogen en drang om te zoeken naar praktische oplossingen, streef ik ernaar om een voor het slachtoffer optimaal resultaat te behalen. In de meeste gevallen lukt dit in goed overleg met de aansprakelijke verzekeraar. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan schroom ik niet om de gang naar de rechter te maken.

Paulina Bodamèr

Het persoonlijke, het betrokken zijn in de diverse processen die een slachtoffer zo veel mogelijk moeten brengen in de toestand waarin hij of zij verkeerde vóór het ongeval, geeft veel voldoening. Je bouwt een band op met de mensen die je toch vaak voor langere tijd bijstaat. Ik ben afgestudeerd in het economisch publiek- en bedrijfsrecht, aangevuld met een studie fiscaal recht en begon als advocaat in Twente. Na een aantal jaar werd ik, per toeval, tijdelijk in de sectie letselschade opgenomen omdat daar een tekort aan advocaten was ontstaan. Ik merkte meteen dat mij die richting veel meer aansprak dan het ondernemingsrecht. Hoewel het dus als tijdelijk was bedoeld, heb ik nooit meer de behoefte gehad om een andere juridische richting in te slaan.

Corinne Jeekel

Je weet dat je het goed doet als een cliënt na afloop van zijn letselschadedossier de volgende review geeft: “Het is fijn om te weten dat de financiële zaken door een deskundig persoon worden opgepakt. De betrokkenheid was zeer groot en dat gaf een fijn gevoel. Het proces van een letselschade gaat stap voor stap. Gedurende die stappen kreeg ik steeds goede adviezen en werd ik super begeleid. Alles is naar tevredenheid afgerond.” Deze cliënt verwoordt exact de kernwaarden waar ik als letselschadeadvocaat voor sta: deskundig, betrokken en onder optimale begeleiding werken aan oplossingen. Naast dossierbehandeling vind ik het belangrijk om kennis en ervaringen over te dragen aan andere professionals in letselschade. Daarom geef ik regelmatig cursussen en workshops aan bijvoorbeeld medewerkers van Slachtofferhulp en arbeidsdeskundigen.